FOREWORD

http://www.fao.org/docrep/006/y4360e/y4360e01.htm#TopOfPage

This publication attempts to provide a basic introduction to date palm propagation, production and protection, and to summarise the body of information that has been acquired concerning date palm cultural techniques. It should serve as a reference volume for research workers, and a source of much more detailed information for extension specialists, date growers and anyone interested in the date palm industry. The book’s 12 chapters cover the botanical and systematical description, origin, geographical distribution and nutritional value, economic importance, climatic requirements, orchard management, harvesting, and pest and diseases of date palm.

Illustrations are an essential component in any technical document and the included drawings and photographs have been carefully selected by the authors to assist readers to grasp the salient points developed in each section.

The present publication updates and complements technical information included in the two earlier FAO books: “Dates Handling, Processing and Packaging” (1962) and “Date Production and Protection” (1982).

This was achieved thanks to the enthusiastic cooperation of all the authors who are involved in the UTF/NAM/004/NAM “Date Production Support Programme in Namibia” either as national or international personnel.

Thanks also go to Ms. Delita Strauss and Ms. Lucie Herzigova for their excellent and valuable assistance in typing and formatting the manuscript; and to Me. Sami K. Al-Shahed for the final systematic editing of the second edition.

We sincerely hope that this publication shall prove fruitful and useful. Authors welcome any views or suggestions to assist in improving subsequent editions, so that it remains a meaningful and valuable tool to date specialists.

Abdelouahhab Zaid
Editor

Enrique Arias
Coordinator

 

KATA PENGANTAR

Publikasi ini mencoba untuk memberikan pengenalan dasar propagasi kurma, produksi dan perlindungan, dan untuk meringkas tubuh informasi yang telah diperoleh mengenai teknik budaya kurma. Ini harus menjadi volume acuan bagi pekerja penelitian, dan sumber informasi yang lebih rinci untuk spesialis ekstensi, tanggal petani dan siapapun yang tertarik dalam industri kurma. Buku 12 bab menutupi botani dan deskripsi sistematis, asal, distribusi geografis dan nilai gizi, kepentingan ekonomi, persyaratan iklim, manajemen kebun, panen, dan hama dan penyakit dari kurma.

Ilustrasi adalah komponen penting dalam setiap dokumen teknis dan gambar-gambar dan foto-foto termasuk telah dipilih dengan cermat oleh penulis untuk membantu pembaca untuk memahami poin penting yang dikembangkan di setiap bagian.

Update publikasi hadir dan melengkapi informasi teknis termasuk dalam dua buku FAO sebelumnya: “Tanggal Penanganan, Pengolahan dan Kemasan” (1962) dan “Tanggal Produksi dan Perlindungan” (1982).

Hal ini dicapai berkat kerjasama antusias dari semua penulis yang terlibat dalam UTF / NAM / 004 / NAM “Dukungan Tanggal Produksi Program di Namibia” baik sebagai tenaga nasional atau internasional.

Terima kasih juga untuk Ibu Delita Strauss dan Ms. Lucie Herzigova untuk bantuan mereka sangat baik dan berharga dalam mengetik dan memformat naskah; dan untuk Me. Sami K. Al-Shahed untuk mengedit sistematis akhir edisi kedua.

Kami sangat berharap bahwa publikasi ini akan membuktikan berbuah dan berguna. Penulis menyambut setiap pandangan atau saran untuk membantu dalam meningkatkan edisi berikutnya, sehingga tetap alat bermakna dan berharga untuk spesialis date.

Abdelouahhab Zaid
Editor

Enrique Arias
Koordinator

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s